mail  facebook  twitter

Voorjaars Magazine 2016

VAN SLAGER TOT CHEF

vanslagertotchef

Inschrijving Vlees 2015 vakwedstrijden geopend

slavakto2015
Vlees 2015, georganiseerd door Slavakto, vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 23 september in de Jaarbeurs te Utrecht. Naast de diverse activiteiten en uiteenlopende stands worden ook de vakwedstrijden gepresenteerd.


De inschrijving voor de vakwedstrijden is vanaf 1 juni geopend.

Inschrijving
De reglementen en inschrijfformulieren zijn op www.vlees2015.nl beschikbaar. In dertien categorieën, waaronder de speciale Vlees Innovatieprijs, kunnen deelnemers hun producten laten keuren door speciaal geselecteerde keurmeesters. De vakwedstrijden van Slavakto staan bekend als de meest prestigieuze van Nederland. Met een bekroning laten deelnemers aan de consument zien dat zij de lekkerste ambachtelijke producten verkopen. Naast algemeen kampioen kunnen kandidaten ook provinciaal kampioen worden.

Junioren
Er zijn ook speciale prijzen voor junioren. Junioren, die ook SVO-leerling zijn, kunnen zich gratis inschrijven, inclusief één product. “Een extra motivatie voor jonge slagers om hun ambachtelijke producten in te sturen”, aldus de organisatie.

Bron: VLEESMAGAZINE

Nieuw in ons assortiment

PulledPork-Chicken

Klik op deze link voor meer informatie

Italiaanse weken

Week 19 en 20 staat bij ons in het teken van ITALIË. In verband met het importeren van deze producten verzoeken wij u uw bestelling tijdig door te geven.

Italiaanse weken

ASPERGE SPECIALITEITEN

Het asperge seizoen is losgebroken. Klik op onderstaande link om onze asperge specialiteiten te bekijken.

Asperge specialiteiten

Moederdag actie

Moederdag is een mooi moment om uw vrouwelijke klanten eens extra in het zonnetje te zetten. Via onderstaande link kunt u onze moederdag actie lezen.

uitleg moederdag actie

Zomerassortiment maaltijden

Klik op onderstaande link voor het zomerassortiment. Voor meer informatie kunt u via de mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Zomerassortiment maaltijden

Voorjaars Magazine


97558 Voorjaarsbrochure 2015 LR 01

‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan’.

In april 2015 starten de opnames van de bioscoopfilm ‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan’. De film zal in september 2015 in première gaan.

De hoofdpersonen in de film zijn Keet! (bekend van RTL Telekids) en Koen (Job Bovelander). Zij proberen de ontvoerde Bassie en Adriaan, uiteraard gespeeld door Bas en Aad van Toor, terug te halen. Naast deze vier gezichten worden de overige rollen vertolkt door Miryanna van Reeden (hoofdcommissaris Kroon), Fabian Jansen (Jonkheer), Peter Sterk (boef B1001) en Fedor van Rossum (boef Linke Leo).


BA

Win een figurantenrol in deze nieuwe bioscoopfilm.

Lees meer

dag van de slager

Na de succesvolle Dag van de Slager eerder dit jaar, keert de dag terug op 16 april 2015. Ook dit jaar is het thema ‘de kunst van de slager’. Om van deze dag een succes te maken, is de hulp van elke slager in Nederland hard nodig. Samen staan wij sterk dus doe mee en laat het slagersambacht op 16 april zien, proeven en beleven!

Meedoen
Meedoen is winnen! Een aantal redenen om mee te doen:
 • Je zet je jezelf neer als ambachtelijke vakman voor jouw (potentiële) klanten
 • Meedoen biedt de kans om jouw klantenkring en naamsbekendheid te vergroten
 • Je helpt mee aan het verbeteren van het imago van de slagersbranche
 • Door met zoveel mogelijk slagers mee te doen, bereiken wij landelijke dekking waarmee regionale waarmee nog meer regionale en landelijke media-aandacht gegenereerd kan worden
 • Op langere termijn kan het zorgen voor een gezonde instroom van nieuwe medewerkers en ondernemers. Dit is belangrijk voor de branche.
Meer informatie vind je op www.dagvandeslager.nl. Ook kun je je hier gelijk aanmelden! Je vindt hier tips voor leuke activiteiten en meer.

bron: knsnet.nl

Sint Nicolaas

Via onderstaande linken kunt u onze Sint Nicolaas folders bekijken. Om te bestellen of voor meer informatie neem dan telefonisch contact op met Jelco Verswaren. Voorkom teleurstellingen en bestel voor 31 oktober a.s.

Folder Sint Nicolaas | Thema folder Sint Nicolaas

Sint Nicolaas 2014 Actiefolder - Web versieSint Nicolaas 2014 Themafolder - Web versie

Herfstmagazine

Door op onderstaande link te klikken komt u bij ons Herfstmagazine. Wij wensen u veel leesplezier. Wilt u meer informatie of bestellen neem dan telefonisch contact met ons op.

HERFSTMAGAZINE 2014

Grootste gehaktbal ter wereld

Slager Johannes Hoekstra van Kwaliteitsslagerij De Schrans uit Leeuwarden is er zondag 1 juni in geslaagd de grootste gehaktbal ter wereld te maken. Met een gewicht van 643 kilogram werd een nieuw record gezet voor het Guiness Book of Records. Het oude record stond op naam van een Amerikaans team. Zij hadden een gehaktbal van 503 kilogram.

De gigantische vleesbal werd in een stalen mal vervaardigd om vervolgens met een heftruck in een rookkast te worden gezet. Na dertig uur garen kon de bal op het podium worden gezet waar het afgelopen weekeinde door een notaris werd gewogen. Vervolgens werd de bal in stukjes gesneden en als broodje gehaktbal verkocht aan het publiek. De opbrengst hiervan is bestemd voor het Ronald Mc Donald Huis.

Jelco BV feliciteert Slagerij Hoekstra met het behaalde resultaat!

FOTO 4FOTO 1FOTO 3

Gildehoen

Gildehoen A4 kaart

VOORJAARS- EN NOVITEITENBEURS

Jelco Verswaren heeft in samenwerking met Weidelco Atsma Handstede en Noordvlees op 31 maart en 1 april jl. een voorjaars- en noviteitenbeurs georganiseerd. Bezoekers konden de noviteiten van 72 merken ontdekken. Wij kijken met grote tevredenheid terug op dit evenement.

 collage klein

BELANGRIJKE DATA

Vooraankondiging voorjaars- en noviteitenbeurs 2014

VLUG KLAAR ONDER PRIVATE LABEL 'MEESTERLIJK VLEES'

Bij de start van het nieuwe jaar introduceert Jelco verswaren, onder ons private label Meesterlijk Vlees, een verbeterde lijn in vlug klaar producten te weten; gehakt cordon bleu, slavink en rundervink. De vlug klaar producten onder het label Meesterlijk Vlees worden gekenmerkt door een onberispelijke kwaliteit, ambachtelijke uitstraling en een heerlijke smaak. De vlug klaar producten van Meestelrijk Vlees zijn uitvoerig door diverse smaakpanels getest, waarbij ook diverse keren blind is geproefd en keer op keer kwamen de vlug klaar producten van Meesterlijk Vlees als beste uit de test. Naast de verbeterde smaak hebben de vlug klaar producten bovendien een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Meesterlijk Vlees is meesterlijk goed en dat proef je!  
SUP meesterlijk vlees pms

SLAGER EN BAKKER WERKEN SAMEN


Bakkerij Drenth en slagerij Veenhoven in Emmer-Compascuum hebben de ambachtelijke handen ineengeslagen. Samen zetten ze een klantenbindende actie op poten. De voor- en achterzijde van de gezamenlijke actiekaart staat vol met versaanbiedingen.
De bewoners van Emmer-Compascuum hebben een flyer in de bus gekregen in de vorm van een stempelkaart. Aan de ene kant ziet de consument brood- en banketaanbiedingen staan van De Leukste Bakker van de gemeente Emmen, en aan de andere zijde een negental smakelijke aanbiedingen van Slagerij Veenhoven, De Zaak vol Smaak.

Tijdens de actie ontvangt de klant na inlevering van de spaarkaart gratis 2 droge metworsten van de slager. Bij de bakker levert de volle spaarkaart een gratis cake naar keuze (panettone- kruid- of chocoladecake) op.

'De actie slaat aan. Een dergelijke samenwerking is kostenbesparend voor beide partners en voordelig voor onze klanten', laat Klaas Veenhoven namens beide winkels weten.

bron: vleesmagazine.nl

EINDEJAARSMAGAZINE

Bekijk ons zeer complete Eindejaarsmagazine met de fijnste producten voor de kerst!

Eindejaarsmagazine2013
 Week 50 t/m 52

 

  

 

Onderzoek natuurlijke vervangers van nitriet in vlees

Het Maastrichtse Universitair Medisch Centrum MUMC+ gaat drie jaar lang onderzoek verrichten naar nieuwe vleesproducten waarbij het conserveermiddel nitriet wordt vervangen.

Nitriet, dat wordt toegevoegd aan vlees om het mooier rood te kleuren, wordt vervangen door natuurlijke stoffen uit groenten en fruit, meldt de Limburgse zender L1. Die stoffen dragen namelijk bij aan een verbeterde darmgezondheid. Het project in Maastricht kijkt hoe die natuurlijke extracten kunnen worden toegevoegd aan de vleesproducten. Het onderzoek gebeurt samen met onderzoeksinstituten in Engeland, België, Italië en Griekenland. (Bron: L1Nieuws)

JELCO BV FELICITEERT KEURSLAGERIJ SPIJKERMAN MET DE TITEL "BESTE AMBACHTELIJKE SLAGER 2012"

De Beste Ambachtelijke Slager is Keurslager Spijkerman uit Akkrum. Dat is net duidelijk geworden in de door Vleesmagazine georganiseerde wedstrijd Slagerij van het Jaar. Keurslager Spijkerman eindigde bovendien op de zevende plaats in de verkiezing Slagerij van het Jaar.

De Friese slagersfamilie, die grossiert in prijzen, kan een Award aan de prijzenkast toevoegen. Hoofdredacteur Harrie Leijten van Vleesmagazine en Johan van Uden van Chateaubriand hebben de naam van de prijswinnaar net bekendgemaakt in evenementencentrum Mereveld in Utrecht. Spijkerman is de opvolger van Keurslagerij Van Linschoten in Rotterdam.

Oordeel jury:
‘Prachtige dorpsslagerij met een pure ambachtelijke uitstraling. Gedreven, enthousiaste ondernemers (vader en zijn twee zonen) met een duidelijke ondernemersvisie, die openstaan voor de ontwikkelingen in de branche en daarop anticiperen. Lekkere, onderscheidende, eigengemaakte producten. Prachtig geoutilleerd productiebedrijf biedt expansiemogelijkheden. Zouden in toekomst kunnen bezien om de totale vloeroppervlakte van bedrijfsruimtes opnieuw en efficiënter in te delen. Hoge investering, maar zou overzicht en bedrijfsvoering nog kunnen verbeteren.’

door Edwin Rensen12 nov 2012

Winnaar Slagerij van het Jaar 2012 bekend

Keurslager Klaver uit Schagen wint de verkiezing Slagerij van het Jaar 2012. Hoofdredacteur Harrie Leijten van Vleesmagazine en Johan van Uden van Chateaubriand hebben in evenementencentrum Mereveld in Utrecht de Award uitgereikt aan de dolgelukkige eigenaar Stef Klaver.

Stef Klaver heeft 1 januari 2011 het bedrijf van zijn vader Arie Klaver overgenomen. Arie Klaver won de verkiezing Slagerij van het Jaar in 2007. Vorig jaar was Stef Klaver de meest Talentvolle Slager.

Oordeel jury:

‘Prachtige, overzichtelijke slagerij met een geweldige uitstraling door de overweldigende presentatie van het brede en kwalitatief hoogwaardige assortiment. De slagerij zit op een goed vestigingspunt bij de entree tegenover een drukke Albert Heijn, in een overdekt winkelcentrum met een sterke regiofunctie. De enthousiaste, gepassioneerde ondernemer en medewerkers zorgen voor enorme beleving. Het zeer goed gestructureerde personeelsbeleid draagt bij aan een fijne koop- en werksfeer.’

Totale uitslag:
1e Keurslager Klaver (9.642)Schagen
2e Slagerij & Traiteur Beerens (9.555)Eindhoven
3eKeurslager Antonis (9.506)Veldhoven
4eHarmsen, Keurslager (9.504)Diepenveen
5eBeerens Slagerij & Traiteur (9.454)Best
6e Culinaire Slagerij Wapenaar (9.420)Vlaardingen
7e Keurslager Spijkerman (9.270)Akkrum 
8e Keurslager H.P. van Linschoten (9.166)Rotterdam

bron: www.vleesmagazine.nl

Zalmsalades salmonella vrij

Onze leveranciers van de zalmsalade hebben allemaal een verklaring afgegeven dat zij in onze zalmsalade geen zalm hebben verwerkt van de in opspraak geraakte firma Foppen.

Finalisten Slagerij van het Jaar bekend

De acht finalisten van de verkiezing Slagerij van het Jaar 2012 , een initiatief van Vleesmagazine, zijn bekend.
Anneke van Dun (Slagerij Van Roessel, winnaar in 2010) en Johan van Uden (Chateaubriand, winnaar in 2011) hebben onder leiding van juryvoorzitter Ad van Kasteren geen gemakkelijke taak gehad. Zestien bedrijven hebben zich aan de kritische ogen van dit juryteam onderworpen.

De acht finalisten zijn:

Beerens Slagerij & Traiteur, Best
Culinair slagerij Wapenaar, Vlaardingen
Harmsen, Keurslager, Diepenveen
Keurslager Antonis, Veldhoven
Keurslager A.J.P. Klaver, Schagen
Keurslager H.P. van Linschoten, Rotterdam
Keurslager Spijkerman, Akkrum
Slagerij & Traiteur Beerens, Eindhoven

De finalisten worden deze maand bezocht door de jury die bestaat uit een koppel van SVO en Winkelmanagement. Verder vindt er een productkeuring plaats door een collega-slager en een horeca-kok en zal KBBL een bacteriologische keuring verrichten. De winnaar wordt op maandagavond 12 november in restaurant-boerderij Mereveld te Utrecht bekendgemaakt.

bron: www.vleesmagazine.nl

Er komt een Dag van de Slager

Op 18 april 2013 openen slagers de deuren voor het Nederlandse publiek dat een kijkje achter de schermen kan nemen.
Voorzitter Ad Bergwerff van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) maakte dit bekend op de eerste dag van de Slavakto in Jaarbeurs Utrecht. Na Belgie, waar jaarlijks een Week van de Slager wordt gehouden, vindt de KNS het van groot belang dat ook in ons land meer jongeren in aanraking komen met het slagersvak. Zeker nu veel slagers deze en komende jaren op het punt staan om  te stoppen met hun bedrijf.

bron: www.vleesmagazine.nl

Uw Dagmenu!

thumb_logoHeeft u even geen tijd om te koken? Alstublieft... hier is uw dagmenu!
Uw Dagmenu zijn de kant & klare maaltijden uit de keuken van uw versspecialist. Dagvers bereid met verse ingrediënten. Ideaal wanneer u even geen tijd heeft om te koken. Alle maaltijden zijn betaalbaar voor een vaste lage prijs per portie. Wij wensen u smakelijk eten!
Kijk voor de deelnemende versspecialisten op www.uwdagmenu.nl

Wanneer u als versspecialist maaltijden wilt verkopen en u wilt deelnemen aan ‘Uw Dagmenu’, dan bieden wij u een zeer complete en betaalbare totaaloplossing die past bij uw winkel. Deelname aan ‘Uw Dagmenu’ betekent dat u ondersteuning krijgt bij: promotie, winkeldecoratie, de menu's worden voor u bedacht en u bepaalt zelf hoe groot uw menukaart wordt.

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie?
Vul hier uw gegevens in, dan nemen onze formulemanagers contact met u op om u te informeren over de toegevoegde waarde van ‘Uw Dagmenu’ voor uw winkel. U kunt ook bellen voor meer informatie met Bens Verspromotie, telefoon 058 - 295 47 47.

Slavakto kampioen

Opnieuw is slager John van Broekhuizen uit Balkbrug de Slavakto-kampioen. RTL-presentator Jan de Hoop maakte dit bekend in Hal 1 van Jaarbeurs Utrecht.
Jan de Hoop, zelf oud-slager, dirigeerde John van Broekhuizen en zijn zoon J.B. (John Benno - red.) op het Centrale Slavakto-plein naar voren om de grote bokaal in ontvangst te nemen. De winnaar die al vele malen de Nationale Slagers Vakwedstrijd won, is een perfectionist en in hoge mate geïnteresseerd in authentieke recepturen. Hij werkt veel met losse specerijen en natuurdarm en dat maakt hem tot een klassieke ambachtsman. Het verklaart ook de hoge kwaliteit van zijn inzendingen. De winnende slager uit Balkbrug wordt door de jury geroemd om zijn vakmanschap. De puur ambachtelijke vakman behaalde scores waar geen enkele slager aan kon tippen. Op een na alle inzendingen behaalden de maximale score. Als beloning mag hij binnenkort met zijn vrouw enkele dagen naar Noord-Italië, waar hij onder meer een rondleiding krijgt bij het vleeswarenbedrijf Negroni en kan genieten van Italiaanse vleesspecialiteiten.

bron: www.vleesmagazine.nl

Zestien slagers in tweede ronde Slagerij van het Jaar

DOETINCHEM (19 juni 2012)- De eerste ronde van de verkiezing Slagerij van het Jaar is afgerond. Gisteravond hebben 16 slagers te horen gekregen dat ze door zijn naar de tweede ronde. Zestien heel mooie bedrijven zijn nog in de race voor de titel Slagerij van het Jaar, een wedstrijd die door het vakblad Vleesmagazine wordt georganiseerd. Er zijn onder de zestien bedrijven bekende namen, maar ook enkele nieuwkomers. Heel opvallend is het erg hoge niveau van veel slagerijen. Het jurycorps heeft veel mooie slagerijen gezien. De deelnemers hebben ondertussen allemaal het juryrapport ontvangen, waarin ook de nodige tips en verbeterpunten staan. De winnaar wordt op maandag 12 november bekend gemaakt.

Slagers die door zijn:
De Groene Weg Ilona van Ree Deventer
Keurslagerij Antonis Veldhoven
Keurslagerij Bergerslag Staphorst
Keurslagerij Harmsen Diepenveen
Keurslagerij Kalshoven Nieuwkoop
Keurslagerij Klaver Schagen
Keurslagerij Spijkerman Akkrum
Keurslagerij Van de Poel Castricum
Keurslagerij Van Hoof Udenhout
Keurslagerij Van Linschoten Rotterdam
Slagerij & Party Gelderblom Ridderkerk
Slagerij & Traiteur Beerens Eindhoven
Slagerij & Traiteur Beerens Best
Slagerij Hendrikse Bussum
Slagerij Van Bijsterveldt Breda
Slagerij Wapenaar Vlaardingen

www.vleesmagazine.nl

VAKWEDSTRIJDEN

Inschrijving ambachtelijke vakwedstrijden geopend!

Wilt u uw product(en) ook laten keuren en hiermee kans maken op mooie vakprijzen? De inschrijving voor de vakwedstrijden is geopend: schrijf u nu in!

Inschrijven
De reglementen en inschrijfformulieren zijn via onderstaande site beschikbaar. In maar liefst 13 categorieën kunt u uw producten laten keuren door speciaal geselecteerde keurmeesters. De Slavakto vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze van Nederland. Met een bekroning laat u uw consument zien dat u de lekkerste ambachtelijke producten verkoopt.

Junioren
Ook zijn er speciale prijzen voor junioren. Net als bij de senioren worden bij de junioren zowel rubrieks- als algemeen kampioenen benoemd. Junioren, die ook SVO leerling zijn, kunnen zich zelfs gratis inschrijven. Een extra motivatie voor jonge slagers om hun ambachtelijke producten in te sturen!

Meer info vindt u op www.slavakto.nl


SLAVAKTO 2012

Op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 september 2012 vindt de Slavakto in de Jaarbeurs in Utrecht plaats.

De Slavakto is het grootste landelijke evenement voor de vlees- en vleeswarenbranche en pakt dit jaar groots uit! De vloer wordt rijkelijk gevuld met slagers, versspecialisten, groothandelaren en leveranciers die u graag hun uitgebreide assortiment presenteren. Daarnaast heeft het centrale Slavaktoplein verrassend veel in petto om u volop te inspireren.

Jelco Verswaren kunt u vinden in de Interkring stand.

www.slavakto.nl

HACCP-audit


Periodiek wordt er bij Jelco Verswaren een HACCP-audit uitgevoerd. Tijdens deze audit wordt ons bedrijf op tal van onderdelen gecontroleerd waaronder transport, productieproces, vakkennis personeel, schoonmaak en opslag. Wij zijn trots u te kunnen melden dat we de audit van mei met succes hebben doorlopen.

Winnaars Noordelijke Slagers Manifestatie

ZWOLLE - Algeheel kampioen bij de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) is Henk Boersema geworden. Dat is zaterdagavond bekendgemaakt in zaal De Deel in Nieuwleusen.

Een verraste Gildeslager Henk Boersema uit Grijpskerk behaalde met zijn inzendingen de hoogste scores van alle slagers die gezamenlijk 800 producten uit hun worstmakerijen instuurden. Met de Groninger Droge Worst, de zure zult, gebraden gehakt, Saksische leverworst, goulashsoep en runderrookvlees wist Boersema zesmaal het maximale aantal punten van 50 te scoren.

Barbecue-worst
De winst in de wedstrijd om de beste barbecue-worst ging naar Gildeslager Stefan Bles uit Wehldie een ‘uitgekiende’ worst had ingeleverd. De jury sprak van een makkelijk etende barbecueworst, goed gekruid met zomerse tuinkruiden.

Gatze Rommert Van der Meer en zijn medebestuursleden Jan Nederhoed en Sip de Vries kijken tevreden terug op de vorige week maandag en dinsdag gehouden beurs waar de Stichting Slavakto had gezorgd voor de verkoop van de vierkante meters, de presentatie van de vakwedstrijden en de aankleding van de inspiratietuin. 

Alle uitslagen:
ALGEMEEN KAMPIOEN NSM 2012 H. BOERSEMA Grijpskerk
JONGEREN KAMPIOEN N. H. BURGGRAAF Culemborg
MEESTE GOUD STER PRODUCTEN L. WEIDENAAR Dokkum
KAMPIOEN LEKKERSTE BARBECUEWORST S. BLES Wehl
KAMPIOEN PROVINCIE GRONINGEN H. BOERSEMA Grijpskerk
KAMPIOEN PROVINCIE FRIESLAND L. WEIDENAAR Dokkum
KAMPIOEN PROVINCIE DRENTHE J. KEMPENAAR Oosterhesselen
KAMPIOEN PROVINCIE OVERIJSSEL J. LANTINGA Wanneperveen
KAMPIOEN PROVINCIE GELDERLAND J. W. JURRIËNS Epe
KAMPIOEN DROGE METWORST L. WEIDENAAR Dokkum
KAMPIOEN GELDERSE ROOKWORST J. KLIJN Burgum
KAMPIOEN KOOKWORSTSOORTEN B. MOLTHOFF Arnhem
KAMPIOEN LEVERWORSTSOORTEN A. HUISMAN Norg
KAMPIOEN SPECIALITEITEN EN/OF GEBRADEN VLEESWAREN H. BOERSEMA
KAMPIOEN GEKOOKTE VLEESWAREN H. D. KLINKHAMER Eelde
KAMPIOEN RAUWE VLEESWAREN H. STORNEBRINK Drachten
KAMPIOEN GRILLPRODUCTEN, SNACKS W.G.N.M. HERMANUSSEN Overasselt

bron: www.vleesmagazine.nl

OVERNAME WILFRED DE JONG VLEESWAREN DOOR JELCO B.V.

Per 1 januari 2012 heeft Jelco B.V. de groothandelsactiviteiten van Wilfred de Jong Vleeswaren te Lekkum overgenomen.

Wilfred de Jong Vleeswaren is in 1973 opgericht en gespecialiseerd in de verkoop van vleeswaren, salades, kaas, diepvriesproducten en barbecuespecialiteiten. Deze producten worden onder meer geleverd aan slagerijen, speciaalzaken, supermarkten, horeca en de institutionele markt in het Noorden van het land.

Jelco B.V. ziet in de overname van de groothandelsactiviteiten van Wilfred de Jong Vleeswaren de mogelijkheid om haar sterke positie op de Noordelijke versmarkt nog verder uit te breiden.

LEKKER KOKEN MET ...

lekker_koken_metLekker Koken met… ligt bij de versondernemers op de toonbank. De versondernemers verspreiden dit magazine, als extra service en klantenbinding, gratis aan hun klanten.
Lekker Koken met… brengt elke maand recepten, tips en ideeën voor de bereiding van maaltijden en tussendoortjes met onder andere vlees, aardappels, groenten en fruit, brood, zuivel, vleeswaren, snacks en salades.

Lekker koken met Uw Versspecialist.
 
Abonnementen voor de versspecialist
Biedt uw klanten maandelijks Lekker Koken met… aan en verstevig hierdoor uw band met uw klant. Lekker Koken met verschijnt 12 keer per jaar en wordt per kwartaal uitgeleverd. De prijs van een abonnement is afhankelijk van het aantal stuks dat u afneemt. U kunt kiezen voor 75 en 150 stuks per maand.

Adverteren
Past uw product in de wereld van lekker koken? Bereik dan maandelijks circa 50.000 consumenten op een informatieve manier.

Colofon
Lekker Koken met...wordt uitgegeven door ProCa-MPP Uitgeverij B.V.
Postbus 50,  6880 AB Velp, Nederland
T. 026 370 00 27
F. 026 370 03 02
E. verkoop@proca-mpp.com

www.lekkerkokenmet.nl

  

  

WILD STEEDS MEER IN TREK

De gemakstrend lijkt zich ook bij de consumptie van wild door te zetten. Ondernemers signaleren een duidelijke toename van de belangstelling voor filet en biefstuk van de meest uiteenlopende wildsoorten. Deze ontwikkeling, zo laat Wildplaza weten, gaat ten koste van producten met been. Deze consument doet daarbij bewust afstand van 'meer smaak', want bereiding van vlees op het karkas of met been is nu éénmaal smaakvoller.

Belangrijke oorzaak voor deze ontwikkeling is dat consumenten steeds minder tijd kwijt  willen zijn aan de bereiding van wild en dat dit ook niet te ingewikkeld moet zijn. Daarnaast staan maaltijden en maaltijdcomponenten met wild meer in de belangstelling. Slagers kunnen hiermee goede zaken doen.

Bereiding en herkomst
Er is ook een groep relatief jonge consumenten die juist meer belangstelling toont voor bereiding van een product vanuit de basis. Klassieke gerechten,  op het been gebraden, met zelfgemaakte sauzen en bijzondere garnituur. De informatie over de herkomst van de dieren is ook steeds wildbelangrijker.

De totale wildconsumptie beslaat zo'n 12 miljoen kilo per jaar, waarbij het aandeel wild zonder been toeneemt ten
koste van het deelvolume met been.  Van dit volume is pakweg zo'n 10% afkomstig van Nederlandse bodem.

Jelco Verswaren heeft een uitgebreid assortiment aan voorverpakt wild, bestaande uit filet en biefstuk, en is per consumenteneenheid te bestellen. Ons wildassortiment wordt ondersteund met toonbankkaarten en consumentenbestellijst. Wild van Jelco Verswaren: pure smaak gecombineerd met puur gemak!

 Bron: vleesmagazine en Wildplaza.com

CHOC EXPERIENCE

Nieuw in het assortiment van Jelco: Choc Experience! De nieuwste sensatie op culinair gebied en exlusief verkrijgbaar bij Jelco Verswaren.
 
Culinaire hoogstandjes
Met Choc Experience haalt u culinair gemak in huis! Deze gekruide chocolade is toepasbaar op vele gerechten met versproducten zoals vlees, vis en groenten. In een handomdraai krijgt het gerecht een wel heel exclusief uiterlijk, maar vooral een heerlijke smaak! Choc Experience kan worden gebruikt 112-Biefstuk-met-puur-e1378208490545.jpgbij creatieve weekenden, gezamelijk koken met vrienden en familie, als aanvulling bij hapjes bij de borrel, kinderfeestjes of bij workshops met het bedrijf of vrienden.

De chocolade is verkrijgbaar in puur en wit en wordt verpakt in een tablet van 200 gram verdeeld in 20 blokjes. Elk blokje bevat 5 gram speciaal geselecteerde kruiden en specerijen. De samenstelling van de pure chocolade is zwarte peper, chili en rozemarijn verwerkt en aroma van vanille, aardbeien, framboos en bosbes. De samenstelling van de witte chocolade heeft extra smaak met gemberwortel, kurkuma, witte peper, karwijzaad, venkelzaad, komijn en lavas en aroma van vanille en ananas.

Recepten zijn verkrijgbaar bij uw versspecialst, op de website van Choc Experience vindt u meer informatie! Ook kunt u uw vertegenwoordiger vragen voor meer informatie of verkoopondersteuning.
Choc Experience

Winnaar Slagerij van het Jaar bekend!

AMSTERDAM - Chateaubriand is winnaar geworden van de verkiezing Slagerij van het Jaar, een wedstrijd georganiseerd door Vleesmagazine. Dat is woensdagavond bekendgemaakt.

'We zijn zo blij, omdat we er al vier jaar heel dichtbij zitten,' zei Adele Teekens kort na de bekendmaking. 'Johan en ik zijn euforisch. Het vakmanschap en enthousiasme hebben ons zover gebracht.'  Topkok Pierre Wind en hoofdredacteur Harrie Leijten van Vleesmagazine hebben in de Amsterdamse Borchlandhal de Award uitgereikt aan de opvolger van slagerij Van Roessel uit Waalwijk. Het is na 2005 de tweede keer dat Chateaubriand met de hoofdprijs terugkeert naar Heemstede.

Eigenaren Adele Teekens en Johan van Uden, vorig jaar nog tweede, bereiden met liefde hun producten en zijn terechte winnaars. Ze bleven Keurslager Frank & Marleen van der Zande (2e) en Keurslagerij Klaver (3e ) voor. Chateaubriand won óók de prijs voor de beste Traiteur-Slager van het jaar.

bron: Vleesmagazine.nl

Slagers trekken sinds tijden meer klanten

DOETINCHEM - Voor het eerst sinds tijden trekken slagers meer klanten. In september was er een toename van 5% ten opzichte van vorig jaar. Het betreft 70.000 huishoudens.

Dit voor slagers verheugende nieuws heeft volgens Joop Holla van GFK te maken met de afname van vleesstunts door supermarkten. 'Door acties van Wakker Dier en andere organisaties is het aantal kiloknallers verminderd. Het prijsverschil tussen supermarkt en slager wordt daardoor kleiner,' verklaart Holla.

Daarnaast is er na de zomer een mooie barbecue-periode geweest, waar de slager van heeft geprofiteerd.

bron: Vleesmagazine.nl

Finalisten Slagerij van het Jaar bekend

DOETINCHEM - De acht finalisten van de verkiezing Slagerij van het Jaar 2011 zijn bekend. Op woensdagavond 2 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

De namen van de acht finalisten (in willekeurige volgorde):                  

Antonis, Keurslager, Veldhoven
Culinaire slagerij Wapenaar, Vlaardingen
Keurslager Arie Klaver, Schagen
Keurslager Frank en Marleen van der Zanden, Halsteren
Keurslager de Haas, Arnhem
Keurslager Jacco van Zoonen, Nieuwe Niedorp
Slagerij Chateaubriand, Heemstede
Slagerij La Couronne, Philippine

Op 2 november wordt in de Amsterdamse Borchlandhal ook bekend gemaakt wie naast de overall titel Slagerij van het Jaar 2011 winnaars zijn geworden van de subcategorieën:

1) De beste biologische slager van Nederland 2011
2) De beste traiteur-slager van Nederland 2011
3) De beste ambachtelijke slager van Nederland 2011
4) De schoonste slagerij van Nederland 2011
5) De talentvolste jonge slager van Nederland 2011

Veel meer over de Slagerij van het Jaar verkiezing in Vleesmagazine van 18 oktober. Slagerij van het Jaar wordt georganiseerd door Vleesmagazine met steun van sponsoren. Interkring vers is één van de sponsoren van de verkiezing Slagerij van het Jaar.

bron: Vleesmagazine.nl

WEEK VAN DE VLEESWAREN

De Week van de Vleeswaren is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie en het Productschap Vee en Vlees. Tijdens de Week van de Vleeswaren, die duurt van 24 september tot en met 1 oktober 2011, laat de vleeswarensector een breed publiek kennismaken met de veelzijdigheid van vleeswaren. Vleeswaren zijn niet alleen lekker, ze verschaffen ook belangrijke bouwstoffen en passen daarom in een verantwoord voedingspatroon.

bron: www.vleesmagazine.nl
 • LogoInterkringVers
 • LogoKonigshof
 • LogoLaCabane
 • LogoOudeAmbacht
 • meesterlijk-vlees
 • gildehoen
 • LunchdeLuxe
 • eggspress
 • Meesterlijk Kaas logo
 • Brigarde
 • Loste
 • beretta
 • Reinert
 • Renzini
 • Schulte
 • Torreon
Jelco Uw creatievemes vorkVerspartner
  • Adres

   Icarusweg 5
   8938 AX Leeuwarden

   Ma – Vrij: 8.00 – 17.00

  • Contact

   T  058 - 288 4944
   F  058 - 288 5135
   info@jelco.nl
  • facebook  twittermail